1/14
Sernik z brzoskwiniami
Sernik z brzoskwiniami i bezą. Tak pyszny, że palce lizać! Zobacz, jak go przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/14
Sernik z brzoskwiniami. Krok 1
Przygotowanie sernika zacznij od zagniecenia kruchego ciasta: na stolnicę przesiej mąkę, dodaj masło, posiekaj, a następnie dodaj żółtka, cukier, wanilię oraz proszek do pieczenia i zagnieć ciasto.
3/14
Sernik z brzoskwiniami. Krok 2
Oddziel 1/3 ciasta, zawiń folią spożywczą i schowaj do zamrażarki. Pozostała część rozwałkuj na kształt prostokąta. Wylep ciastem blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
4/14
Sernik z brzoskwiniami. Krok 3
Jeśli używasz twarogu półtłustego to przeciśnij go przez praskę lub maszynkę do mięsa. Ser śmietankowy czy z wiaderka nie wymaga rozdrabniania.