5/9
Mąka musi mieć temperaturę pokojową
fot. pixabay.com

Mąka musi mieć temperaturę pokojową

6/9
Żółtka należy oddzielić od białek
fot. pixabay.com

Żółtka należy oddzielić od białek

7/9
Masło rozpuszczamy w ciepłym mleko
fot. red.

Masło rozpuszczamy w ciepłym mleko

8/9
Ciasto można oblać lukrem przygotowanym na bazie wody lub...
fot. red.

Piegusek

Ciasto można oblać lukrem przygotowanym na bazie wody lub soku pomarańczowego. Do czterech łyżek soku wsypujemy stopniowo cukier puder i energicznie mieszamy aż do uzyskania gęstej masy. Cukru trzeba dać sporo. Jeżeli przesadzimy, zawsze można rozrzedzić lukier odrobina płynu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Lubuszanin Teo Tomczuk szykuje się do finału Mam Talent!

Lubuszanin Teo Tomczuk szykuje się do finału Mam Talent!

Ekspresowa „oszukana” pizza z cukinii. Nie ma drożdży, ale jest pyszna

Ekspresowa „oszukana” pizza z cukinii. Nie ma drożdży, ale jest pyszna

Nielegalni migranci z Jemenu i Somalii zatrzymani przez straż graniczną

Nielegalni migranci z Jemenu i Somalii zatrzymani przez straż graniczną

Zobacz również

Pięć znaków zodiaku, które czeka wspaniały maj. Jesteś na liście? HOROSKOP

Pięć znaków zodiaku, które czeka wspaniały maj. Jesteś na liście? HOROSKOP

Ekspresowa „oszukana” pizza z cukinii. Nie ma drożdży, ale jest pyszna

Ekspresowa „oszukana” pizza z cukinii. Nie ma drożdży, ale jest pyszna