9/15
Gdy biszkopt się studzi, zrób galaretkę arbuzową. Najpierw...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto arbuz - Krok 7.

Gdy biszkopt się studzi, zrób galaretkę arbuzową. Najpierw pokrój arbuza na kawałki i wybierz pestki. Całość zmiksuj oraz przeciśnij przez sito. Dla podkreślenia smaku dodaj cukier puder i sok z cytryny.

10/15
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości przegotowanej wody —...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto arbuz - Krok 8.

Żelatynę namocz w niewielkiej ilości przegotowanej wody — nie może być to wrzątek. Gdy żelatyna się rozpuści, wlej ją do zmiksowanego arbuza i wymieszaj. Schowaj arbuzową galaretkę do lodówki by stężała.

11/15
Pora zrobić krem: Najpierw ubij śmietankę z cukrem i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto arbuz - Krok 9.

Pora zrobić krem: Najpierw ubij śmietankę z cukrem i wanilią. Dodaj serek mascarpone i delikatnie wymieszaj. W niewielkiej ilości ciepłej, przegotowanej wody rozpuść żelatynę, nieco wystudź i dodaj do kremu. Wymieszaj.

12/15
Szpinakowy biszkopt podziel na dwa blaty i posmaruj je...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto arbuz - Krok 10.

Szpinakowy biszkopt podziel na dwa blaty i posmaruj je kremem. Wierzch ozdób tężejącą galaretką i borówkami — borówki mają przypominać pestki arbuza.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

W Szprotawie wyremontują ulicę Żagańską! Będą chodniki i ścieżka rowerowa!

W Szprotawie wyremontują ulicę Żagańską! Będą chodniki i ścieżka rowerowa!

Szczęśliwy finał poszukiwań 29-latka ze Szprotawy. Sprawdzono ponad 400 ha lasów

Szczęśliwy finał poszukiwań 29-latka ze Szprotawy. Sprawdzono ponad 400 ha lasów

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Zobacz również

Ford na EKG w Katowicach. Elektromobilność wymaga od nas zmiany podejścia

Ford na EKG w Katowicach. Elektromobilność wymaga od nas zmiany podejścia

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!