Truskawki wabią smakiem i aromatem. Gdy tylko pojawią się w ogródkach, nie można się im oprzeć.
Sięgamy po nie również dla zdrowia, ponieważ przede wszystkim mają bardzo dużo witaminy C. Mało tego, nie są kaloryczne i nie zawierają zbyt wielu cukrów.
Gdy kończy się sezon truskawkowy, nie ma się co martwić. Przecież pojawią się jagody, równie zdrowe i pyszne. Mogą posłużyć także jako smaczne nadzienie do babeczek, czy dodatek do lodów, ciasta, tiramisu.
Jak przygotować witaminowy kisiel truskawkowy, jagodowiec, tiramisu z jagodami,
jagodowe chmurki albo słodko - pikantne flambirowane truskawki z balsamico?
Przepisy na pyszności z truskawek i jagód w sobotnio-niedzielnym Magazynie "Gazety Lubuskiej".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?