5/16
Focaccia z pomidorami. Krok 3
Gdy zaczyn dobrze podrośnie, możesz zacząć przygotowywać całe ciasto.
6/16
Focaccia z pomidorami. Krok 4
Do dużej miski przesiej mąkę pszenną. Wsyp sól i dodaj oliwę z oliwek. Wlej podrośnięty zaczyn i resztę ciepłej wody.
7/16
Focaccia z pomidorami. Krok 5
Zagnieć ciasto rękami lub mikserem kuchennym. Nie przejmuj się, że jest klejące. Tak ma być. Przykryj miskę z ciastem ściereczką i odstaw na 30 minut.
8/16
Focaccia z pomidorami. Krok 6
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i przełóż do niego ciasto. Możesz upiec ciasto także bezpośrednio na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia posmarowanym oliwą.