Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szparagi z kurczakiem i makaronem (przepis)

Redakcja
mat.prasowe
Idealne na obiad i kolację. Szparagi z makaronem i kurczakiem. Sprawdź, jak przygotować to danie.

Składniki:
 makaron gniazda wstążki - 250 g
 pierś kurczaka - 500 g
 zielone szparagi - 1 pęczek
 pomidorki koktajlowe - 10 szt.
 świeży tymianek
 papryka słodka - 1 łyżeczka
 oliwa - 2 łyżki
 sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy do smaku i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Po umyciu szparagów pozbywamy się końcówek poprzez odłamanie. Podczas gotowania szparagów pamiętajmy, że miękną od głowy, dlatego ustawiamy je w wysokim garnku, luźno związane, tak aby główki wystawały ponad poziom wody i gotujemy 2-3 minuty. Umyte pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na koniec wykładamy na talerz makaron, podsmażonego kurczaka oraz ugotowane szparagi. Całość dekorujemy pomidorkami, świeżym tymiankiem i doprawiamy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska