„Smaki lasu” to była kolejna z kulinarnych akcji, jaką Gorzowski Rynek Hurtowy przygotował wspólnie z uczniami Zespołu Szkół Gastronomicznych oraz magistratem. Tym razem do akcji dołączył Polski Związek Łowiecki. I jak łatwo się domyślić, można było skosztować przysmaków związanych z lasem. Było trochę dziczyzny, bo została przygotowana zupa gulaszowa z sarny, a także kanapki z polędwicą z dziki oraz z szynką z dzika. Gorzowscy mistrzowie kuchni: Paweł Salamon, Michał Rejniak i Kamil Tużnik wraz ze swoimi uczniami z Gastronomika wykorzystali także runo leśne, w tym grzyby, borówki i zioła.
„Smaki lasu” w ramach kulinarnych akcji na ryneczku pojawiły się po raz pierwszy. Za dwa tygodnie – w piątek 20 października – będzie kolejna akcja. Tym razem – ze względu na jesień i zbliżające się dni związane z pamięcią o zmarłych – będzie to „Festiwal dyni i chryzantemy”.
Czytaj również:
Gorzów. Tak smakuje i wygląda Polska od Kuchni. Nikt nie wychodzi stąd głodny!
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?