Składniki:
1. Ciasto francuskie
2. 1/3 bakłażana
3. Pomidor
4. Świeże oregano
5. 2 łyżki sera feta
6. Pieprz, sól
7. Jajko
8. Oliwa
Przygotowanie:
1. Z ciasta francuskiego wyciąć prostokąt nieco większy od tabliczki czekolady, zawinąć brzegi, tak aby utworzył się wyższy rant dookoła porcji.
2. Bakłażana pokroić w max 1 cm plastry, skropić oliwą i piec kilka minut w temp. 180 stopni C.
3. Na środku ciasta ułożyć naprzemiennie plastry bakłażana i pomidorów. Posypać solą, pieprzem i pokruszonym serem, na wierzchu ułożyć oregano. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 15 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?