MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tortilla warzywna (przepis)

Redakcja
materiały prasowe
Jak przygotować tortillę? Sprawdźcie przepis!

Składniki na 10 porcji:

- 10 placków tortilla
- 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
- 500 g fasoli białej (z puszki)
- 700 g passaty
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 300 g dojrzewającego twardego sera
- 1 łyżeczka kminku
- 1 por
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól
i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska