Święta Chleba odbyło się w poniedziałek w szkole na os. Pomorskim. Można było dowiedzieć się nie tylko wielu rzeczy, ale i samemu upiec pyszną bułkę ze słonecznikiem czy makiem. Pod fachowym okiem piekarza - Krzysztofa Kopaczyńskiego.
- Warsztaty kulinarne dla klas są super. Można się wiele nauczyć i przede wszystkim jeść zdrowo - mówi piątoklasista Kacper Zawadzki.
Wtórują mu Martyna Nowak, Weronika Struj, Ola Pacyna, Kornelia Marcinkowska, Asia Wobalis, Julia Ścisła, Weronika Rudnicka, Julia Jędrych, które okazują się mistrzami w ugniataniu ciasta. Ale i chłopcy Maksymilian Rajter, Konrad Majka, Mikołaj Walczak, Kamil Stefan doskonale radzą sobie z mąką. Nie tylko w oczach dyrektor placówki Małgorzaty Prońko.
Zadowolone także z innych uczniów są nauczycielki: Katarzyna Sadłowska, Dorota Konopacka, Ewa Przykuta i Magłorzata Lesicka...
Więcej we wtorkowym, papierowym wydaniu "Gazety Lubuskiej"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?