Kto pamięta zapach i smak prawdziwego, polskiego chleba? Moja babcia piekła go z mąki żytniej w specjalnym piecu chlebowym. Najlepiej smakował z masłem. I nigdy nie pleśniał. W przeciwieństwie do pieczywa, które teraz możemy kupić w supermarketach. Albo są sztucznie nadmuchane, przypominają watę, albo się kruszą podczas krojenia. Smakują jak nie chleb, który powinien być lekko kwaskowaty. Niestety, piekarze, oszczędzając pieniądze, idą na skróty i karmią nas podróbkami. Kto ma czas na to, by zakwas na chleb rósł kilka dni i by codziennie go doglądać?
O tym na co zwrócić uwagę kupując chleb przeczytasz w sobotę w papierowym wydaniu Magazynu "Gazety Lubuskiej"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?