Składniki:
- 3 jajka
- puszka tuńczyka
- 1/2 puszki kukurydzy
- 200 g żółtego sera
- 2 średnie cebule
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- pieprz, szczypta chilli
Przygotowanie
Cebulę pokroić w kostkę, a następnie wrzucić na wrzątek i zaczekać, aż się ponownie zagotuje. Wtedy odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Jajka ugotować na twardo, oddzielić białka od żółtek. W miseczce wymieszać majonez z musztardą i doprawić pieprzem i chili.
Układać warstwami w przeźroczystej salaterce:
1. połowa żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach
2. białko - starte na tarce, na grubych oczkach
3. połowa sosu majonezowo - musztardowego
4. cebula
5. tuńczyk
6. sos majonezowo - musztardowy
7. kukurydza
8. reszta żółtego sera - pokrojony w kostkę
9. żółtka starte na tarce
Tak przygotowaną sałatkę przechowywać w lodówce.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?