1/116
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum...
fot. Zdzisław Haczek/Gazeta Lubuska

W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.

Zobacz film: U progu jesieni w Muzeum Etnograficznym w Zielonej Górze Ochli:

2/116
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum...
fot. Zdzisław Haczek/Gazeta Lubuska

W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.

3/116
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum...
fot. Zdzisław Haczek/Gazeta Lubuska

W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.



Zobacz film: U progu jesieni w Muzeum Etnograficznym w Zielonej Górze Ochli:

4/116
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum...
fot. Zdzisław Haczek/Gazeta Lubuska

W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Uwaga! W weekend na rondo Kosynierów Gdyńskich kierowcy nie wjadą

Uwaga! W weekend na rondo Kosynierów Gdyńskich kierowcy nie wjadą

Silwana w Gorzowie na ostatniej prostej! Na budowie parku handlowego zawisła wiecha

Silwana w Gorzowie na ostatniej prostej! Na budowie parku handlowego zawisła wiecha

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy

Zobacz również

Mnóstwo śmieci w Parku Narodowym Ujście Warty. To jakiś koszmar!

Mnóstwo śmieci w Parku Narodowym Ujście Warty. To jakiś koszmar!

Wraca żużlowy klasyk. Falubaz Zielona Góra jedzie do Leszna!

Wraca żużlowy klasyk. Falubaz Zielona Góra jedzie do Leszna!