Jak pisze ,,Gazeta Prawna”, podwyżki mają być efektem nieurodzaju wielu surowców, które wykorzystywane są do produkcji towarów spożywczych, a także niskiego kursu złotego, który sprawia, że import jest po prostu droższy. Producenci tłumaczą się też coraz wyższymi kosztami energii i transportu.
Mięso w tym roku już dwa razy drożało. Za każdym razem o 5 proc. Tymczasem przed Wielkanocą możemy spodziewać się kolejnej. Tym razem ok. dwuprocentowej.
Oprac. (vp)
Strefa Biznesu: RPP zdecydowała ws. stóp procentowych? Kiedy obniżka?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?