reklama

Chleb, który jemy nie zawsze jest zdrowy. Czego nie jeść? Po czym można rozpoznać dobry, świeży chleb? Jak go przechowywać?

Dzień Dobry TVNZaktualizowano 

Wideo

Zobacz galerię (1 zdjęcie)
Po czym można rozpoznać dobry, świeży chleb? Jak go przechowywać? Którego pieczywa nie jeść?

- Chleb jest podstawą naszej diety, tylko musimy dokonywać bardzo dobrych wyborów – powiedziała dietetyk Maria Jagiełło, która wyjaśniła także dlaczego warto jeść pieczywo ciemne zamiast jasnego. Piekarka Justyna Roszkowska zdradziła, jak rozpoznać chleb razowy od białego pieczywa barwionego karmelem. Opowiedziała także, jak wygląda produkcja pieczywa. Po czym można rozpoznać dobry, świeży chleb? I jak go przechowywać?

ZOBACZ RÓWNIEŻ:

Uważaj. Te potrawy mogą być śmiertelnie niebezpieczne. To mo...

DEPRESJA może dotknąć każdego. Nieleczona jest bardzo groźna...

WIRUS HIV. Wszystko, co powinieneś wiedzieć. Objawy, przyczy...

To jedne z najgroźniejszych i najrzadszych chorób. Ludzie ci...

Męczy cię bezsenność? Są na to domowe sposoby. Jak walczyć z...

Sennik 2019. Koszmary, pająki, śmierć bliskiej osoby, krew, ...

POLECAMY PAŃSTWA UWADZE

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 3

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

D
Dayena

Sama piekę chleb żytni na zakwasie . Jest mega smaczny

G
Gość

Młyny w Polsce Skupuja zboża Paszowe po co ??? Do mielenia mąki bielmo jest w tym zbożu białe a że nie ma wartości wypiekowych to.już nie przeszkadza dosypie się polepszaczy a piekarz polepszy i już mają młyny zysk większy a nikt tego nie sprawdza za komuny z zboża Paszowego robiło się karmę dla bydła tylko u nas teraz tym byłem są ci z miasta !!!@@

K
Kch

Od pona 3 lat jest zakaz barwienie chleba karmele. Do zaciemniania pieczywa używa sie obecnie słodów i ekstraktów słodowy, które są produktami naturalnymi. Oczywiście, naturalnu chleb żytni jest zbity, z szarym miękiszam i nie musi być w żaden sposób barwiony. Słody i ekstrakty wpływają nie tylko na kolor, ale również na smak zapach oraz świeżość pieczywa. Są to naturalne polepszacze otrzymywane z kiłkującego ziarna żyta, jęczmienia lub pszenicy. I jeszcze jedno. Chleb żytni nie dla wszystkich jest zdrowy. Niie powinniśmy jeś tylko tego gatunku pieczywa, gdyż zwoązki zawarte w życie utrudniają wchłanianie wapnia. Dlatego dieta oparta na czystym pieczywie żytnim nie do końca jest wskazana.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3