Od kilku dni ceny cukru z każdym dniem idą ostro w górę. Zaledwie miesiąc temu kilogram kosztował poniżej trzech złotych. Teraz w niektórych sklepach cena sięga ponad 5 zł. W centrum miasta kartki wywieszone w drzwiach sklepów i cukierni zachęcają do kupna niemieckiego cukru w cenie 4,40 zł za kilogram. Jest to znacznie taniej niż w supermarketach i małych sklepach sieciowych. - Co tu się dzieje? - pyta pani Elżbieta. - W każdym sklepie inna cena, a przecież to ten sam cukier. Wcześniej nigdy go nie brakowało, od zakończenia czasów kartkowych. Jesteśmy potęgą w produkcji buraka cukrowego! Skąd więc te problemy?
Więcej w sobotę w papierowym wydaniu "tygodnika Żarsko-Żagańskiego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?