Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

"Dobre, smaczne, bo lubuskie". Tłumy na festynie w Ochli [ZDJĘCIA]

rik
W niedzielę, 15 lipca, w zielonogórskim skansenie miała miejsce prawdziwa kulinarna uczta. Można było spróbować lubuskich przysmaków, a także potraw z Indonezji, Macedonii, Serbii i Bułgarii. Wydarzenie połączone było z uroczystym otwarciem festiwalu „Oblicza tradycji”. Wystąpiły zespoły z Indonezji, Macedonii, Serbii, Bułgarii oraz gospodarz festiwalu: Lubuski Zespół Pieśni i Tańca oraz zespół Hulajniki z Beskidu Żywieckiego. Tradycyjnie już nie zabrakło konkursu solistów “Śpiewacy w Ochli.” W tym roku tematem przewodnim lubuskich smaków była kultura Polesia (na dzisiejszej Białorusi), skąd po wojnie przybyło w do naszego regionu wiele rodzin.Święto Indyka w Trzebiechowie. WIDEO:<script class="XlinkEmbedScript" data-width="640" data-height="360" data-url="//get.x-link.pl/d6840bbe-d683-b5a6-1c0d-beee755e46a8,b221b41f-ae87-c41c-1cb5-0dc6df32ad51,embed.html" type="application/javascript" src="//prodxnews1blob.blob.core.windows.net/cdn/js/xlink-i.js?v1"></script><center><div class="fb-like-box" data-href="https://www.facebook.com/gazlub/?fref=ts" data-width="600" data-show-faces="true" data-stream="false" data-header="true"></div></center>
W niedzielę, 15 lipca, w zielonogórskim skansenie miała miejsce prawdziwa kulinarna uczta. Można było spróbować lubuskich przysmaków, a także potraw z Indonezji, Macedonii, Serbii i Bułgarii. Wydarzenie połączone było z uroczystym otwarciem festiwalu „Oblicza tradycji”. Wystąpiły zespoły z Indonezji, Macedonii, Serbii, Bułgarii oraz gospodarz festiwalu: Lubuski Zespół Pieśni i Tańca oraz zespół Hulajniki z Beskidu Żywieckiego. Tradycyjnie już nie zabrakło konkursu solistów “Śpiewacy w Ochli.” W tym roku tematem przewodnim lubuskich smaków była kultura Polesia (na dzisiejszej Białorusi), skąd po wojnie przybyło w do naszego regionu wiele rodzin.Święto Indyka w Trzebiechowie. WIDEO:<script class="XlinkEmbedScript" data-width="640" data-height="360" data-url="//get.x-link.pl/d6840bbe-d683-b5a6-1c0d-beee755e46a8,b221b41f-ae87-c41c-1cb5-0dc6df32ad51,embed.html" type="application/javascript" src="//prodxnews1blob.blob.core.windows.net/cdn/js/xlink-i.js?v1"></script><center><div class="fb-like-box" data-href="https://www.facebook.com/gazlub/?fref=ts" data-width="600" data-show-faces="true" data-stream="false" data-header="true"></div></center> Kacper Kubiak
W niedzielę, 15 lipca, w zielonogórskim skansenie miała miejsce prawdziwa kulinarna uczta. Można było spróbować lubuskich przysmaków, a także potraw z Indonezji, Macedonii, Serbii i Bułgarii. Wydarzenie połączone było z uroczystym otwarciem festiwalu „Oblicza tradycji”. Wystąpiły zespoły z Indonezji, Macedonii, Serbii, Bułgarii oraz gospodarz festiwalu: Lubuski Zespół Pieśni i Tańca oraz zespół Hulajniki z Beskidu Żywieckiego. Tradycyjnie już nie zabrakło konkursu solistów “Śpiewacy w Ochli.” W tym roku tematem przewodnim lubuskich smaków była kultura Polesia (na dzisiejszej Białorusi), skąd po wojnie przybyło w do naszego regionu wiele rodzin.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska