5/9
Ocet używany jest najczęściej do marynowania śledzi. Dzięki...
fot. 123rf.com/andreyst

Ryba w occie

Ocet używany jest najczęściej do marynowania śledzi. Dzięki temu można przedłużyć ich przydatność do spożycia i dzięki przyprawom nadać wyjątkowego smaku.

6/9
Po grzybobraniu często przygotowuje się przetwory z grzybów....
fot. Piotr Krzyżanowski/archiwum PolskaPress Grupa

Kanie w occie

Po grzybobraniu często przygotowuje się przetwory z grzybów. Wtedy można przygotować kanie w occie, które konsystencją będą przypominać kotlety schabowe.

7/9
W kuchni ocet wykorzystywany jest do marynowania warzyw....
fot. 123rf.com/arfo

Warzywa w occie

W kuchni ocet wykorzystywany jest do marynowania warzyw. Wystarczy ruszyć wyobraźnię i można zrobić pikle niemal ze wszystkiego. Od marchewki, aż po buraczki w occie.

8/9
Biszkopt z dodatkiem octu i sody oczyszczonej będzie...
fot. 123rf.com/alein

Ocet do ciasta

Biszkopt z dodatkiem octu i sody oczyszczonej będzie wyrośnięty i apetyczny. Kuchnia roślinna chętnie korzysta z tej mieszanki, gdy rezygnuje się z jajek.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Potężny pożar koło Gorzowa. W akcji kilkadziesiąt zastępów straży, samoloty i drony

Potężny pożar koło Gorzowa. W akcji kilkadziesiąt zastępów straży, samoloty i drony

Klęska Falubazu Zielona Góra w Lublinie. Po srogiej lekcji od mistrzów Polski

Klęska Falubazu Zielona Góra w Lublinie. Po srogiej lekcji od mistrzów Polski

Odsłonięcie czwartego już Suleszka. Rycerski szlak się wydłuża...

Odsłonięcie czwartego już Suleszka. Rycerski szlak się wydłuża...

Zobacz również

Raj dla ogrodników i działkowców. Na targach w Gliśnie roślin do wyboru, do koloru!

Raj dla ogrodników i działkowców. Na targach w Gliśnie roślin do wyboru, do koloru!

Mnóstwo ludzi i atrakcji na wystrzałowej nocy w Lubuskim Muzeum Wojskowym! | ZDJĘCIA

Mnóstwo ludzi i atrakcji na wystrzałowej nocy w Lubuskim Muzeum Wojskowym! | ZDJĘCIA