Składniki sałatki:
Kasza kuskus - 1 szklanka
Ogórek zielony - 1 szt.
Ser feta - 100g
Orzechy włoskie
Pietruszka - do ozdoby
Składniki dresingu:
Olej rzepakowy
Cytryna
Sól i pieprz
Cukier
Wykonanie:
1. Kaszę kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzącą wodą ponad poziom kaszy, całość odstawiamy na moment, aż kasza wchłonie całą wodę (możemy kaszę odrobinę posolić).
2. Ogórek myjemy i kroimy w cienkie plasterki, a ser feta w drobną kostkę.
3. Orzechy włoskie po sparzeniu i obraniu ze skorupki posiekaj na drobniejsze cząstki.
4. W osobnym naczyniu przygotuj dresing: 3 łyżki oleju rzepakowego, do tego kilka kropli soku z cytryny, sól, pieprz oraz szczypta cukru.
4. Wszystkie składniki wraz z ostudzoną kaszą wrzuć do jednej miski i dokładnie wymieszaj, polej dresingiem i ponownie wymieszaj.
5. Na górę możesz położyć kilka orzechów włoskich i listków pietruszki do ozdoby .
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?