Czego nie jeść podczas choroby? Okazuje się, że jest kilka produktów, które mogą źle wpłynąć na nasz organizm. Jednym z nich jest na przykład szpinak. Podczas przeziębienia lub gorączki, poziom histaminy zawarty w warzywie może wywołać reakcję zapalną. Co jeszcze znalazło się na liście? Poznajcie 7 produktów, które utrudniają powrót do zdrowia.
Szpinak. Podczas przeziębienia lub gorączki, poziom histaminy zawarty w warzywie może wywołać reakcję zapalną. Brokuły. Jeśli masz rozstrój żołądka, wysoka zawartość błonnika w brokułach może być trudna do strawienia. Sery. Mogą nasilić ból głowy z powodu wysokiego poziomu histaminy. Kiszonki. Mogą zwężać naczynia krwionośne w mózgu, powodując bóle głowy.
Wideo
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!