MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na kurczaka w jogurtowym sosie

Redakcja
Czytelniczka Eliza Kruk
Kolejny przepis nadesłany na nasz konkurs. Tym razem Czytelniczka Eliza Kruk proponuje kurczaka w sosie z jogurtu naturalnego typu greckiego.

Konkurs kulinarny:**Greckie klimaty w Twojej kuchni**

Składniki:
- 300 g piersi z kurczaka,
- 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego,
- 50 g pokruszonej fety,
- 1 łyżka curry,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- pomidor pokrojony w kostkę,
- listki bazylii.

Sposób wykonania:
Kurczaka pokrój w drobną kostkę i przypraw curry. Odstaw na ok. 15 minut. Fetę pokrusz i wymieszaj z jogurtem naturalnym typu greckiego. Kurczaka podsmaż krótko na oliwie. Do podsmażonego mięsa dodaj jogurt, wymieszaj, ale nie dopuść do zagotowania (sos może się zważyć).Udekoruj potrawę pokrojonym w kostkę pomidorem i listkiem bazylii.
Smacznego greckiego:)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska