Składniki:
- 1 opakowanie świeżych sałat
- 2 awokado
- 1 duża pomarańcza
- 120 g sera feta
- 1 gotowy sos włoski
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki wody
Przygotowanie:
Na półmisku rozkładamy sałatę. Na sałacie układamy pokrojone w kostkę awokado i fetę oraz pokrojoną na małe kawałki pomarańczę. Przygotowujemy sos włoski i skrapiamy sałatkę. Gdy nie mamy gotowego sosu włoskiego możemy tez przygotować inny np. mieszając 4 łyżki oliwy, 4 łyżki soku pomarańczowego i 1 łyżkę keczupu.
KONKURS
Znasz smaczny przepis na danie w kolorach żółto - biało - zielonych lub niebiesko-żółtych? Weź udział w naszym konkursie na kolorowe dania, które dodadzą energii naszym zawodnikom i kibicom podczas całych rozgrywek speedway'a.
Wystarczy wymyślić oryginalną potrawę w klubowych kolorach. Przygotować ją, pstryknąć fotkę i przysłać wraz z przepisem do nas, na adres [email protected]. Mogą to być desery, sałatki, ciasta lub inne dania, jakie tylko przyjdą wam do głowy!
Liczy się oryginalny pomysł i składniki w kolorach żółto - biało - zielonych lub niebiesko-żółtych.
Na Wasze przepisy czekamy do końca kwietnia. Wszystkie opublikujemy na portalu gazetalubuska.pl oraz na facebooku Lubuskie smaki - kulinarna strona rozkoszy
Najlepsze przepisy nagrodzimy klubowymi gadżetami i niespodziankami od "Gazety Lubuskiej".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?