Kiełbaski z boczkiem i mozzarellą
Składniki:
- paczka kiełbasek parzonych
- 8 plasterków wędzonego boczku
- 10 dag sera typu mozzarella
- 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
- wykałaczki
Wykonanie:
Mozzarellę pokrój w plastry, posyp bazylią. Kiełbaski dopraw przyprawą. Na każdej kiełbasce połóż kawałek sera a następnie ciasno owiń plasterkiem boczku. Całość zepnij wykałaczkami tak, aby ser nie wypłynął. Grilluj kiełbaski aż do uzyskania pożądanego wyglądu.
Grillowane kiełbaski z cebulką i ziemniaczkami
Składniki:
- 8 kiełbasek
- pół szklanki piwa
- 4 duże ziemniaki
- 2 cebule
- natka pietruszki
- olej
- sól
- pieprz
- tacki do grillowania
Wykonanie:
Obrane i opłukane ziemniaki pokrój na ćwiartki. Cebule obierz z łupin, pokrój na grube plasterki. Na tackach ułóż kiełbaski, pokrojone ziemniaki i plasterki cebuli. Warzywa skrop olejem. Tacki ułóż na grillu. Grilluj kiełbasę i warzywa aż się przyrumienią. W czasie pieczenia kiełbaski 2-3 razy polej piwem. Gotowe warzywa dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną natką pietruszki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?