5/7
Dolne szuflady to idealne miejsce do przechowywania warzyw i...
fot. Haier Group

Dolne szuflady to idealne miejsce do przechowywania warzyw i owoców. Te mniej trwałe, jak np. maliny lub truskawki, można trzymać dzień lub dwa bez mycia. Natomiast sałatę czy szczypiorek nawet kilka dni. Dolne szuflady są też najlepsze dla szczelnie zamkniętych dojrzewających serów.

6/7
Boczne półki nadają się do trzymania oleju roślinnego,...
fot. Pixabay.com

Boczne półki nadają się do trzymania oleju roślinnego, słoików z przetworami, ketchupu, musztardy, chrzanu, soków w kartonach i butelek z sosami. Na drzwiach lodówki znajduje się zazwyczaj również pojemnik na jajka. Można je przechowywać 2-3 tygodnie. Nie należy ich myć.

7/7
Pamiętajmy, że żywność, którą planujemy przechowywać w...
fot. Hebbdsino

Pamiętajmy, że żywność, którą planujemy przechowywać w lodówce, należy szczelnie zapakować, aby zapobiec utracie zarówno wilgoci, jak i smaku, ale też pojawianiu się w niej drobnoustrojów.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Tomograf komputerowy? W Sulechowie nie czekasz w długiej kolejce. Warto skorzystać

Tomograf komputerowy? W Sulechowie nie czekasz w długiej kolejce. Warto skorzystać

Yellowstone po gorzowsku, czyli miniranczo w środku miasta. To genialna miejscówka!

Yellowstone po gorzowsku, czyli miniranczo w środku miasta. To genialna miejscówka!

Polecamy

W Żaganiu uczniowie klasy policyjnej na wspólnej akcji z policjantami ruchu drogowego

W Żaganiu uczniowie klasy policyjnej na wspólnej akcji z policjantami ruchu drogowego

Egzamin ósmoklasisty z języków obcych. Jak było w SP 15 w Zielonej Górze?

Egzamin ósmoklasisty z języków obcych. Jak było w SP 15 w Zielonej Górze?

Tak świętowali strażacy z Żar. Były medale i odznaczenia

Tak świętowali strażacy z Żar. Były medale i odznaczenia