Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tomasz Tomiuk i Dawid Szkudlarek wśród najlepszych kucharzy! [ZDJĘCIA]

Materiały prasowe, oprac. (pik)
Podczas drugiego Gault&Millau Tour 2017, który odbył się 26 czerwca w restauracji Concordia Taste w Poznaniu, przyznano pięć nagród dla najlepszych szefów kuchni Dolnego Śląska, Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej. Dwie z nich otrzymali szefowie kuchni z Lubuskiego – Tomasz Tomiuk z Afrodyta Spa & Wellness Resort i Dawid Szkudlarek z restauracji w Folwarku Folińskich. Każde z miejsc, w których szefują laureaci, warto odwiedzić podczas wakacyjnych wojaży.W spotkaniu wzięło udział ponad 150 mistrzów kulinariów z województw dolnośląskiego, lubuskiego i wielkopolskiego. Zgodnie z misją Gault&Millau szefowie kuchni podczas Tour uczą się od siebie nawzajem, wymieniają się doświadczeniem, dyskutują o najnowszych trendach kulinarnych i mają okazję poznać regionalne produkty, wykorzystywane do przygotowania serwowanych dań.Głównym punktem programu było wręczenie nagród w pięciu kategoriach:* Młody Talent – Dawid Szkudlarek, Folwark Folińscy (Wysoka, woj. Lubuskie)* Szef Kuchni Tradycyjnej – Tomasz Tomiuk, Afrodyta Spa & Wellness Resort (Ośno Lubuskie)* Kobieta Szef – Monika Szewczuk, Restauracja Dobra Karma (Wrocław)* Szef Jutra – Adam Adamczak, Restauracja Oskoma (Poznań)* Szef Roku – Karol Sankowski, Restauracja Marina (Wrocław)DAWID SZKUDLAREK to jeden z najbardziej utalentowanych polskich szefów kuchni – zwycięzca 6. edycji Top Chef. Zawodową karierę rozpoczął w 2004 roku jako stażysta, aby dwa lata później objąć stanowisko szefa kuchni w hotelu Qubus w Gorzowie Wielkopolskim, a potem w hotelu Best Western. Obecnie jest Szefem Kuchni kameralnej restauracji w Folwarku Folińscy. W sezonowej karcie menu stawia na regionalne i lokalne produkty, które są mu bliskie.TOMASZ TOMIUK to pasjonat polskich smaków. Odszukuje i odświeża stare przepisy kulinarne. Promuje lubuskie smaki oraz zdrową żywność opartą na lokalnych, sezonowych produktach: warzywach i owocach z ekologicznych upraw, wyśmienitych wędlinach produkowanych według tradycyjnych receptur i rybach ze stawów należących do ośrodka Afrodyta Spa. Doświadczenie zdobywał w lokalnych restauracjach takich jak La Vie w Łagowie Lubuskim i restauracji w Zamku Joannitów. Uczestnik wielu kursów, sam również prowadzi warsztaty oparte na autorskich przepisach. Obecnie szefuje kuchni w Spa Afrodyta & Wellness Resort w Ośnie Lubuskim.Wszyscy laureaci, po ogłoszeniu wyników, mieli okazję pokazać swój kunszt kulinarny i przygotować dla gości coś specjalnego. Każdy miał dwadzieścia minut na zaprezentowanie swojej popisowej potrawy, korzystając ze specjalnie przygotowanej mobilnej wyspy. Publiczność zebrana wokół niej mogła obserwować cały proces i dopytywać o szczegóły dania. Dodatkowym wyzwaniem dla nagrodzonych szefów było przygotowanie takiej potrawy, która będzie inspirowana produktami i usługami Partnerów Gault&Millau. Zobacz też wideo: Gorzowianin Dawid Szkudlarek został Top Chefem. Odwiedziliśmy szkołę, w której uczy młodych kucharzyPrzeczytaj też:  Dawid Szkudlarek z Gorzowa Wlkp. zwycięzcą 6. edycji programu Top Chef
Podczas drugiego Gault&Millau Tour 2017, który odbył się 26 czerwca w restauracji Concordia Taste w Poznaniu, przyznano pięć nagród dla najlepszych szefów kuchni Dolnego Śląska, Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej. Dwie z nich otrzymali szefowie kuchni z Lubuskiego – Tomasz Tomiuk z Afrodyta Spa & Wellness Resort i Dawid Szkudlarek z restauracji w Folwarku Folińskich. Każde z miejsc, w których szefują laureaci, warto odwiedzić podczas wakacyjnych wojaży.W spotkaniu wzięło udział ponad 150 mistrzów kulinariów z województw dolnośląskiego, lubuskiego i wielkopolskiego. Zgodnie z misją Gault&Millau szefowie kuchni podczas Tour uczą się od siebie nawzajem, wymieniają się doświadczeniem, dyskutują o najnowszych trendach kulinarnych i mają okazję poznać regionalne produkty, wykorzystywane do przygotowania serwowanych dań.Głównym punktem programu było wręczenie nagród w pięciu kategoriach:* Młody Talent – Dawid Szkudlarek, Folwark Folińscy (Wysoka, woj. Lubuskie)* Szef Kuchni Tradycyjnej – Tomasz Tomiuk, Afrodyta Spa & Wellness Resort (Ośno Lubuskie)* Kobieta Szef – Monika Szewczuk, Restauracja Dobra Karma (Wrocław)* Szef Jutra – Adam Adamczak, Restauracja Oskoma (Poznań)* Szef Roku – Karol Sankowski, Restauracja Marina (Wrocław)DAWID SZKUDLAREK to jeden z najbardziej utalentowanych polskich szefów kuchni – zwycięzca 6. edycji Top Chef. Zawodową karierę rozpoczął w 2004 roku jako stażysta, aby dwa lata później objąć stanowisko szefa kuchni w hotelu Qubus w Gorzowie Wielkopolskim, a potem w hotelu Best Western. Obecnie jest Szefem Kuchni kameralnej restauracji w Folwarku Folińscy. W sezonowej karcie menu stawia na regionalne i lokalne produkty, które są mu bliskie.TOMASZ TOMIUK to pasjonat polskich smaków. Odszukuje i odświeża stare przepisy kulinarne. Promuje lubuskie smaki oraz zdrową żywność opartą na lokalnych, sezonowych produktach: warzywach i owocach z ekologicznych upraw, wyśmienitych wędlinach produkowanych według tradycyjnych receptur i rybach ze stawów należących do ośrodka Afrodyta Spa. Doświadczenie zdobywał w lokalnych restauracjach takich jak La Vie w Łagowie Lubuskim i restauracji w Zamku Joannitów. Uczestnik wielu kursów, sam również prowadzi warsztaty oparte na autorskich przepisach. Obecnie szefuje kuchni w Spa Afrodyta & Wellness Resort w Ośnie Lubuskim.Wszyscy laureaci, po ogłoszeniu wyników, mieli okazję pokazać swój kunszt kulinarny i przygotować dla gości coś specjalnego. Każdy miał dwadzieścia minut na zaprezentowanie swojej popisowej potrawy, korzystając ze specjalnie przygotowanej mobilnej wyspy. Publiczność zebrana wokół niej mogła obserwować cały proces i dopytywać o szczegóły dania. Dodatkowym wyzwaniem dla nagrodzonych szefów było przygotowanie takiej potrawy, która będzie inspirowana produktami i usługami Partnerów Gault&Millau. Zobacz też wideo: Gorzowianin Dawid Szkudlarek został Top Chefem. Odwiedziliśmy szkołę, w której uczy młodych kucharzyPrzeczytaj też: Dawid Szkudlarek z Gorzowa Wlkp. zwycięzcą 6. edycji programu Top Chef materiały prasowe
Podczas drugiego Gault&Millau Tour 2017, który odbył się 26 czerwca w restauracji Concordia Taste w Poznaniu, przyznano pięć nagród dla najlepszych szefów kuchni Dolnego Śląska, Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej. Dwie z nich otrzymali szefowie kuchni z Lubuskiego – Tomasz Tomiuk z Afrodyta Spa & Wellness Resort i Dawid Szkudlarek z restauracji w Folwarku Folińskich. Każde z miejsc, w których szefują laureaci, warto odwiedzić podczas wakacyjnych wojaży. W spotkaniu wzięło udział ponad 150 mistrzów kulinariów z województw dolnośląskiego, lubuskiego i wielkopolskiego. Zgodnie z misją Gault&Millau szefowie kuchni podczas Tour uczą się od siebie nawzajem, wymieniają się doświadczeniem, dyskutują o najnowszych trendach kulinarnych i mają okazję poznać regionalne produkty, wykorzystywane do przygotowania serwowanych dań. Głównym punktem programu było wręczenie nagród w pięciu kategoriach: * Młody Talent – Dawid Szkudlarek, Folwark Folińscy (Wysoka, woj. Lubuskie) * Szef Kuchni Tradycyjnej – Tomasz Tomiuk, Afrodyta Spa & Wellness Resort (Ośno Lubuskie) * Kobieta Szef – Monika Szewczuk, Restauracja Dobra Karma (Wrocław) * Szef Jutra – Adam Adamczak, Restauracja Oskoma (Poznań) * Szef Roku – Karol Sankowski, Restauracja Marina (Wrocław) DAWID SZKUDLAREK to jeden z najbardziej utalentowanych polskich szefów kuchni – zwycięzca 6. edycji Top Chef. Zawodową karierę rozpoczął w 2004 roku jako stażysta, aby dwa lata później objąć stanowisko szefa kuchni w hotelu Qubus w Gorzowie Wielkopolskim, a potem w hotelu Best Western. Obecnie jest Szefem Kuchni kameralnej restauracji w Folwarku Folińscy. W sezonowej karcie menu stawia na regionalne i lokalne produkty, które są mu bliskie. TOMASZ TOMIUK to pasjonat polskich smaków. Odszukuje i odświeża stare przepisy kulinarne. Promuje lubuskie smaki oraz zdrową żywność opartą na lokalnych, sezonowych produktach: warzywach i owocach z ekologicznych upraw, wyśmienitych wędlinach produkowanych według tradycyjnych receptur i rybach ze stawów należących do ośrodka Afrodyta Spa. Doświadczenie zdobywał w lokalnych restauracjach takich jak La Vie w Łagowie Lubuskim i restauracji w Zamku Joannitów. Uczestnik wielu kursów, sam również prowadzi warsztaty oparte na autorskich przepisach. Obecnie szefuje kuchni w Spa Afrodyta & Wellness Resort w Ośnie Lubuskim. Wszyscy laureaci, po ogłoszeniu wyników, mieli okazję pokazać swój kunszt kulinarny i przygotować dla gości coś specjalnego. Każdy miał dwadzieścia minut na zaprezentowanie swojej popisowej potrawy, korzystając ze specjalnie przygotowanej mobilnej wyspy. Publiczność zebrana wokół niej mogła obserwować cały proces i dopytywać o szczegóły dania. Dodatkowym wyzwaniem dla nagrodzonych szefów było przygotowanie takiej potrawy, która będzie inspirowana produktami i usługami Partnerów Gault&Millau.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska