Przekąski sylwestrowe:Sajgonki z serem i warzywami
Przekąski sylwestrowe:Sajgonki z serem i warzywami
Składniki:
- papier ryżowy
- liście botwinki
- ogórek świeży
- marchewka
- papryka świeża
- ser żółty
- sos sojowy
- chrzan wasali
Wykonanie:
Papier ryżowy namoczyć w wodzie aż do zmięknięcia. Na każdy nałożyć liść botwinki, pokrojone w cienkie paseczki warzywa, kiełki i plaster sera. Zwinąć jak gołąbki. Podawać z sosem sojowym wymieszanym z niewielką ilością chrzanu wasabi.
Smacznego!
Zobacz również: Potrawy na sylwestra. Recykling po świętach
źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Przekąski sylwestrowe:Kanapeczki z oliwkami
Przekąski sylwestrowe:SKŁADNIKI:
krążki wykrojone z razowego lub pszennego chleba
ser żółty w plasterkach
plasterki świeżego ogórka
świeża papryka
oliwki
natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Składniki ułożyć kolejno na wykrojonych krążkach z razowego lub pszennego chleba. Na wierzch kanapeczki położyć oliwkę owiniętą w pasek żółtego sera, całość spiąć wykałaczką i ozdobić świeżą natką pietruszki.
Zobacz również: Potrawy na sylwestra. Recykling po świętach
źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Przekąski sylwestrowe:Kuleczki z żółtym serem
Przekąski sylwestrowe:Składniki:
400 g sera żółtego
1 i 1/2 szklanki bułki tartej
2 jajka
2 łyżeczki chili w proszku
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy jajka, bułkę tartą, paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy jednolitą masę i lepimy niewielkie kuleczki. Smażymy na głębokim oleju na złoty kolor i wykładamy na papierowy ręcznik do osuszenia.
Zobacz również: Potrawy na sylwestra. Recykling po świętach
źródło: Dzień Dobry TVN/x-news