1/6
Galette des rois to tradycyjny wypiek przyrządzany 6...
fot. David Gaboriaud

Galette des rois to tradycyjny wypiek przyrządzany 6 stycznia we Francji.

2/6
Galette des rois nadziewane jest masą migdałową zwaną...
fot. unsplash.com

Galette des rois

Galette des rois nadziewane jest masą migdałową zwaną frangipane.

3/6
Rodzynki to częsty dodatek do ciasta drożdżowego formowanego...
fot. unsplash.com

Brioche des rois

Rodzynki to częsty dodatek do ciasta drożdżowego formowanego na kształt korony Trzech Króli.

4/6
We wschodniej części Francji galette des rois przyrządzane...
fot. unsplash.com

Jabłka do galette des rois

We wschodniej części Francji galette des rois przyrządzane jest z dodatkiem masy migdałowej i jabłek.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Zdrowie pod kontrolą, czyli darmowe badania w Focus Mall w Zielonej Górze

Zdrowie pod kontrolą, czyli darmowe badania w Focus Mall w Zielonej Górze

Kulturalny rozkład jazdy na końcówkę kwietnia i początek maja, oj wiele się dzieje

Kulturalny rozkład jazdy na końcówkę kwietnia i początek maja, oj wiele się dzieje

Dwóch Jemeńczyków i Sudańczyk zatrzymani w powiecie krośnieńskim.

Dwóch Jemeńczyków i Sudańczyk zatrzymani w powiecie krośnieńskim.

Zobacz również

Utwór "Muzyka gestów" Jakuba Junga zwyciężył w Konkursie Młodych Kompozytorów

Utwór "Muzyka gestów" Jakuba Junga zwyciężył w Konkursie Młodych Kompozytorów

Uwiodła gwiazdę F1, nawiązała romans z byłym Kardashianki i zbudowała biznes w łóżku

Uwiodła gwiazdę F1, nawiązała romans z byłym Kardashianki i zbudowała biznes w łóżku