9/13
Na koniec wsyp bakalie. Wymieszaj je już ręcznie, za pomocą...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tradycyjny keks. Przepis. Krok 8

Na koniec wsyp bakalie. Wymieszaj je już ręcznie, za pomocą łyżki.

10/13
Przełóż ciasto do podłużnej blaszki, wyłożonej papierem do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tradycyjny keks. Przepis. Krok 9

Przełóż ciasto do podłużnej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto jest bardzo gęste, przekładaj je dwiema łyżkami i wyrównaj.

11/13
Piecz ciasto przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tradycyjny keks. Przepis. Krok 10

Piecz ciasto przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jeśli będzie bardzo się rumienić to przykryj je arkuszem papieru do pieczenia. Po godzinie sprawdź patyczkiem czy jest gotowe, jeśli będzie oblepiony ciastem to zostaw keks w piekarniku jeszcze na 10 minut.

12/13
Keks gotowy. Możesz oprószyć go cukrem pudrem lub udekorować...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tradycyjny keks. Przepis. Krok 11

Keks gotowy. Możesz oprószyć go cukrem pudrem lub udekorować lukrem. Smacznego!

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Klęska Falubazu Zielona Góra w Lublinie. Po srogiej lekcji od mistrzów Polski

Klęska Falubazu Zielona Góra w Lublinie. Po srogiej lekcji od mistrzów Polski

Mnóstwo ludzi i atrakcji na wystrzałowej nocy w Lubuskim Muzeum Wojskowym! | ZDJĘCIA

Mnóstwo ludzi i atrakcji na wystrzałowej nocy w Lubuskim Muzeum Wojskowym! | ZDJĘCIA

W szkole pod Nową Solą wielkie święto. Uczniowie mają w końcu salę gimnastyczną

W szkole pod Nową Solą wielkie święto. Uczniowie mają w końcu salę gimnastyczną

Zobacz również

Jechał prawie o 60 km/h za szybko. Stracił prawo jazdy

Jechał prawie o 60 km/h za szybko. Stracił prawo jazdy

Odsłonięcie czwartego już Suleszka. Rycerski szlak się wydłuża...

Odsłonięcie czwartego już Suleszka. Rycerski szlak się wydłuża...