Trujące warzywa i owoce. Których unikać i dlaczego?

Dzień Dobry TVN

Wideo

Zobacz galerię (1 zdjęcie)
Wydawałoby się, że wszystkie owoce i warzywa są zdrowe. Okazuje się, że nie do końca jest to prawdą.

Które z owoców i warzyw są trujące? Jakie toksyny zawierają? Wyjaśniła to w "Dzień Dobry TVN" Aneta Łańcuchowska. Czy można zjeść owoc, po odkrojeniu zepsutego fragmentu? Czy zielony ziemniak jest zdrowy?

Czytaj również:Ktoś ukradł cały sejf z fortuną z mieszkania w Zielonej Górze. Detektyw Rutkowski szuka złodzieja

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie