Ciasto pychotka. Krok 3.
Podziel ciasto na pół. Pierwszą część rozwałkuj i przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj je powidłami i posyp płatkami migdałowymi.
Ciasto pychotka. Krok 4.
Na wierzch ciasta wyłóż połowę bezy. Identycznie przygotuj drugą część ciasta - jeśli masz jedną blaszkę w takim rozmiarze to upiecz najpierw jedno ciasto, a później przygotuj i upiecz drugie.
Ciasto pychotka. Krok 5.
Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku, w 170 stopniach przez ok. 30 minut.
Ciasto pychotka. Krok 6.
Zrób krem: żółtka utrzyj z cukrem i wanilią, dodaj pół szklanki mleka, mąkę i wymieszaj dokładnie, by nie było grudek. Pozostałe mleko zagotuj, zdejmij z ognia i mieszając wlewaj jajeczną masę. Ponownie postaw całość na małym ogniu i mieszaj, aż masa zgęstnieje i się zagotuje. Gotuj 2 minuty cały czas mieszając. Przełóż krem do innego naczynia i wystudź - mieszaj co jakiś czas.