5/9
Parametry określające dym wędzarniczy to: wilgotność,...
fot. pixabay.com/ Przemek_Przybyl, BadziolTV

Parametry określające dym wędzarniczy to: wilgotność, gęstość, skład chemiczny i temperatura.

6/9
Wędzenie ryb trwa krócej niż np. wieprzowiny.
fot. pixabay.com/wasi1370

Wędzenie ryb trwa krócej niż np. wieprzowiny.

7/9
Wyroby mięsne, drobiowe i rybne są poddawane wędzeniu...
fot. pixabay.com/schuetz-mediendesign

Wyroby mięsne, drobiowe i rybne są poddawane wędzeniu trwającemu od kilku minut aż do paru tygodni (zależnie od temperatury i składu dymu oraz charakteru wędzonego produktu).

8/9
Podczas wędzenia następuje zmniejszenie zawartości wody w...
fot. pixabay.com/BadziolTV

Podczas wędzenia następuje zmniejszenie zawartości wody w produkcie, a także wiele zmian chemicznych i fizykochemicznych.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

W Kłodawie koło Gorzowa trwa wielka majówka. W programie cała masa atrakcji

W Kłodawie koło Gorzowa trwa wielka majówka. W programie cała masa atrakcji

Biała sobota 2024 w Żaganiu! Warto sprawdzić, czy mamy zdrową wątrobę!

Biała sobota 2024 w Żaganiu! Warto sprawdzić, czy mamy zdrową wątrobę!

Jechał prawie o 60 km/h za szybko. Stracił prawo jazdy

Jechał prawie o 60 km/h za szybko. Stracił prawo jazdy

Zobacz również

Biała sobota 2024 w Żaganiu! Warto sprawdzić, czy mamy zdrową wątrobę!

Biała sobota 2024 w Żaganiu! Warto sprawdzić, czy mamy zdrową wątrobę!

Lubuski, kulturalny rozkład jazdy na weekend i czwarty tydzień maja, ileż się dzieje!

Lubuski, kulturalny rozkład jazdy na weekend i czwarty tydzień maja, ileż się dzieje!