Na jesienne i zimowe surówki oraz sałatki są w sam raz. Jak zrobić kiszone buraki?
Kiszone buraki to podstawa wielu smacznych dodatków obiadowych, ale zarazem też źródło cennych witamin i minerałów. Doskonale znają je osoby walczące z anemią,...
Wątróbka jakiej nie znacie! W połączeniu ze śliwkami jest naprawdę pyszna
Lubisz wątróbkę z cebulą i jabłkiem? W takim razie wątróbkę z cebulą i śliwkami wręcz pokochasz! Smak podrobów zostaje przełamany przez delikatną słodycz śliwek...
Polska mistrzem świata tortów. Cukierniczki zaprezentowały istne cudo
To nie jest rzeźba, ani element filmowej dekoracji. To najprawdziwszy tort, którego każdy, po mistrzowsku wykonany element, nadaje się do spożycia. I w dodatku...
Mięciutkie kluseczki z sosem rozgrzeją i nasycą. Sprawdź przepis
Kopytka z sosem pieczarkowym to danie, które pobudzi kubki smakowe i umili jesienne, zimne, ponure popołudnia. Idealnie sprawdzi się na obiad w dzień, w który...
Osłodzą jesienny wieczór. Racuchy z dyni na podwieczorek na ciepło
Racuchy z dyni tak wciągają, że nie sposób odmówić sobie dokładki, a nawet dwóch. Puszyste, lekko słodkie, o delikatnie dyniowym smaku i zapachu, gdy raz je...
Mało znany w Polsce przysmak. Słynie z właściwości zdrowotnych
Kasztany jadalne są smakołykiem o wiele bardziej popularnym na południu Europy, niż w Polsce, ale i tutaj mają swoich zwolenników. Wiele osób zna je w formie...
Rozpływają się w ustach! Sprawdź przepis na domowe krówki
Krówki są jednymi z najbardziej lubianych słodyczy w Polsce. Te pyszne, miękkie cukierki rozpływają się w ustach. Wykonuje się je zaledwie z kilku prostych...
Zrobisz je z kilku prostych składników. Takie pierogi robi Ewa Wachowicz
Delikatne, sycące i składające się z zaledwie kilku składników – pierogi z białą kapustą według Ewy Wachowicz to propozycja dla tych, którzy lubią tradycyjne...
W PRL-u je uwielbiano! Sprawdź przepis na kotlety jajeczne z pieczarkami
Mają wyjątkowy smak i delikatną konsystencję, dzięki czemu przypadną do gustu i dorosłym, i dzieciom. Wielu z nas kojarzą się z dzieciństwem, ponieważ były...
Obwarzanki prawie jak z Krakowa! Prosty przepis na superwypiek. Świetne na śniadanie
Obwarzanki są nie tylko alternatywą dla codziennych, nudnych śniadań, ale też świetnie nadadzą się na szybką przekąskę, drugie śniadanie lub kolację. Świeże,...
Wilgotne i pełne smaku. Przepis na pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym to doskonała opcja na sycący, domowy, ale zarazem niecodzienny obiad, który zachwyci wszystkich domowników. Tak...
Ten słynny majonez zmienia skład. Czy w tej wersji wam zasmakuje?
Jak poinformowała Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”, na rynek trafiła właśnie pierwsza partia Majonezu Kieleckiego wyprodukowana zgodnie z nową recepturą. –...
Idealny obiad na chłodny, jesienny dzień. Każdy poprosi o dokładkę
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem nie tylko nieziemsko pachnie, ale i smakuje. Taka wprost wyjęta z piekarnika, choć gorąca, jest najlepsza. Połączenie...
Są smaczniejsze i zdrowsze, niż te z McDonalds'a. Oto przepis na ciastka z jabłkami
Ciastka z ciasta francuskiego z jabłkami to słodkie pyszności, które przygotujesz w zaledwie kilkanaście minut. Przypominają nieco słynne wypieki z sieci...
To ciasto marchewkowe z orzechami rozpływa się w ustach. Sprawdź przepis
Ciasto marchewkowe z orzechami uratuje sytuację, gdy nagle mają wpaść goście, a my nie zrobiliśmy wcześniej zakupów. Do jego wykonania potrzebne jest tylko...
Dodatek idealny do mięs! Surówka, o której wielu już zapomniało
Bogactwo witamin, chrupka, lekko ostra, o specyficznym, ale zaskakującym smaku – tak można określić surówkę z czarnej rzepy. Jest ona świetnym dodatkiem do mięs...
Gdzie iść na grzyby? Zobacz mapę grzybów w Polsce online
Główny sezon na grzyby przypada na koniec sierpnia, wrzesień i październik. Jeśli zastanawiasz się, gdzie można je znaleźć, przydatna może być mapa grzybów...
Za ile zjemy na Winobraniu? Pajda ze smalcem - 30 zł. Króluje też szaszłyk | CENNIK
Jeśli odwiedzamy jarmark winobraniowy w Zielonej Górze to z pewnością uderzymy do stoisk zaopatrzonych w rozmaite jedzenie. Można tu znaleźć przysmaki...
Za nami wojewódzki etap kulinarnej „Bitwy Regionów”. Było pysznie! | ZDJĘCIA
W niedzielę, 7 sierpnia, w Bobowicku (pow. międzyrzecki) odbył się drugi wojewódzki etap Kulinarnej „Bitwy Regionów”. Sześć najlepszych Kół Gospodyń Wiejskich...
Kultowe miejsce w Łagowie ma prawie 30 lat! "To coś więcej, niż rodzinny interes"
Łagów to piękna historia, zamek joannitów, zieleń, ale też jeziora. W tej urokliwej miejscowości znaleźć możemy jedno z już kultowych miejsc. Tuż przy jeziorze...
Prosty dodatek do ziemniaków. Poznaj przepis na gzik jak z Wielkopolski
Pyry z gzikiem to klasyczny przepis z ziemniaków wywodzący się z Poznania. Prostota tego dania podbiła podniebienia smakoszy w całym kraju. Najważniejszym...
Nie wyrzucaj mięsa z rosołu. Zrobisz z niego wyśmienite paszteciki
Mam dla ciebie sprawdzony przepis na pyszne drożdżowe paszteciki. To idealny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Dzięki temu nie zmarnujesz jedzenia i...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Rolnictwo
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Artykuły fryzjerskie i kosmetyczne
Dodano 4 tygodnie temu w kategorii Ubezpieczenia
Dodano miesiąc temu w kategorii Podłogi