Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Prosto z grilla. Sprawdzone przepisy na golonkę i żeberka

Redakcja
Palce lizać!
Palce lizać! źródło: ZM Pekpol
Piękna pogoda sprzyja spotkaniom towarzyskim na świeżym powietrzu. Zazwyczaj towarzyszy im grillowanie. Nie masz pomysłów na to, co przygotować? Podajemy sprawdzone przepisy na golonkę w ziołach i grillowane żeberka.

Golonka pieczona z ziołami

Potrzebne składniki:
- Golonka pieczona
- świeże zioła: rozmaryn, oregano, pietruszka
Wykonanie:
Golonkę kładziemy na ruszt i grillujemy z obu stron aż zarumieni się na złoty kolor. Podajemy w kompozycji ze świeżymi ziołami.

Grillowane żeberka w duecie ze świeżymi warzywami

Potrzebne składniki:
- żeberka
- rukola
- sałata strzępiasta - czerwona
- plastry pomidora
- sos sojowy

Wykonanie:
Żeberka wyjmujemy z opakowania i grillujemy na średnio rozgrzanym ruszcie. Co jakiś czas należy obracać mięso, uważając, by się nie przypaliło. Upieczone żeberka można polać sosem sojowym i podawać w kompozycji ze świeżą, soczystą sałatą, rukolą i pomidorem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska