Golonka pieczona z ziołami
Potrzebne składniki:
- Golonka pieczona
- świeże zioła: rozmaryn, oregano, pietruszka
Wykonanie:
Golonkę kładziemy na ruszt i grillujemy z obu stron aż zarumieni się na złoty kolor. Podajemy w kompozycji ze świeżymi ziołami.
Grillowane żeberka w duecie ze świeżymi warzywami
Potrzebne składniki:
- żeberka
- rukola
- sałata strzępiasta - czerwona
- plastry pomidora
- sos sojowy
Wykonanie:
Żeberka wyjmujemy z opakowania i grillujemy na średnio rozgrzanym ruszcie. Co jakiś czas należy obracać mięso, uważając, by się nie przypaliło. Upieczone żeberka można polać sosem sojowym i podawać w kompozycji ze świeżą, soczystą sałatą, rukolą i pomidorem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?