5/6
Wystudzone mleko z masłem trzeba wlać do mąki pszennej i...
fot. Anna Daniluk

Krok 4.

Wystudzone mleko z masłem trzeba wlać do mąki pszennej i przy pomocy widelca wymieszać do uzyskania masy o gęstości śmietany. Taką masę trzeba odstawić na minimum 30 minut do wyrośnięcia. Następnie wyrośnięte ciasto trzeba smażyć na rozgrzanym oleju z ułożonymi plastrami truskawek na wierzchu.

6/6
Gotowe racuchy z truskawkami warto odsączyć na papierowym...
fot. Anna Daniluk

Racuchy z truskawkami oprószone cukrem pudrem

Gotowe racuchy z truskawkami warto odsączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem i ułożyć na wierzchu listki mięty.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Niech stare zdjęcia zachęcą Cię do pisania o Zielonej Górze! Nagrody czekają!

Niech stare zdjęcia zachęcą Cię do pisania o Zielonej Górze! Nagrody czekają!

Ponad czterysta osób zatańczy w żarskiej Lunie. Trwa Tan Art

Ponad czterysta osób zatańczy w żarskiej Lunie. Trwa Tan Art

Polecamy

W Żaganiu odnaleziono stuletni pomnik lotników! Trafił do Muzeum Obozów Jenieckich

W Żaganiu odnaleziono stuletni pomnik lotników! Trafił do Muzeum Obozów Jenieckich

W Kłodawie koło Gorzowa trwa wielka majówka. W programie cała masa atrakcji

W Kłodawie koło Gorzowa trwa wielka majówka. W programie cała masa atrakcji

Potężny pożar koło Gorzowa. W akcji kilkadziesiąt zastępów straży, samoloty i drony

Potężny pożar koło Gorzowa. W akcji kilkadziesiąt zastępów straży, samoloty i drony