Przepis na sałatkę z wątróbką i kaszą gryczaną
Składniki:<
1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej według przepisu na opakowaniu
2 cebulę
25 dag.wątróbek kurzych
3 jajka
kilka ugotowanych grzybów suszonych
sól, pieprz czarny
szczypta rozmarynu
natka posiekana pietruszki
olej do smażenia
Przygotowanie
Cebulę obieramy, drobno siekamy w kostkę, podsmażamy na oleju nie rumieniąc. Następnie wkładamy ją do miski,a na patelnię dolewamy oleju i dodajemy wątróbkę.Smażymy tak długo, aby straciły krwisty kolor. Wystudzoną kroimy i dodajemy do cebuli. Ugotowane grzybki też kroimy i dodajemy do sałatki.Ugotowane jajka obieramy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do wątróbki. Solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn razem z natką, dokładnie mieszamy. Sałatkę wykładamy na półmisek.
KONKURS
Do wygrania jest książka kulinarna "Kipi kasza". Jeśli chcesz wziąć udział w naszym konkursie, podaj swój ulubiony przepis, możesz też zrobić zdjęcie potrawy i przyślij je do nas na adres: [email protected] w temacie wpisując hasło "Kasza w roli głównej", a w treści koniecznie swoje imię, nazwisko i adres. Na Wasze przepisy czekamy do 19 sierpnia br. Nagrodzimy jeden najciekawszy przepis.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?