Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że istnieją najlepsze produkty spożywcze, które należy jeść, aby stać się bardziej atrakcyjnym dla innych. To lista kilku produktów spożywczych, które można kupić w każdym sklepie a które wpływają na seksapil!
Mowa o wpływie żywności na feromony, lotne substancje działające podświadomie na układ nerwowy człowieka. Mogą sprawić, że mężczyzna stanie się bardziej atrakcyjny dla kobiety.
Hormony, które wydzielają zapachy i które mogą przyciągać innych, występują w kilku produktach spożywczych. Jeśli jesteś mężczyzną, spróbuj zjeść następujące produkty i zobacz, czy wydarzy się coś ciekawego. A jeśli jesteś kobietą, która w niewytłumaczalny sposób nie może się oprzeć mężczyźnie, sprawdź, co właśnie zjadł.
Zobacz teraz w naszej galerii listę produktów, które sprawiają, że mężczyźni są bardziej atrakcyjni >>>>>
SELER NACIOWY WPŁYWA NA FEROMONY
Seler naciowy jest bogaty w błonnik, a jego trawienie sprawia, że organizm pracuje ciężej i zużywa więcej kalorii niż przy większości pokarmów. Jest także doskonałym źródłem witaminy K, kwasu foliowego, potasu i manganu. Ale poza tym każda łodyga jest wypełniona androstenonem i androstenolem. Podczas jedzenia selera naciowego uwalniane są do ust cząsteczki zapachowe androstenonu i androstenolu. Następnie przemieszczają się one w górę gardła do nosa a gdy już tam dotrą, feromony zwiększają podniecenie i powodują, że ciało wysyła zapachy i sygnały, które sprawiają, że mężczyzna staje się bardziej pożądany przez kobiety. Na efekt nie trzeba długo czekać - feromony są uwalniane natychmiast - mówią eksperci.
PASTERNAK WPŁYWA NA FEROMONY
Pasternak - długie, brzydkie, jasnobrązowe warzywa, które smakują jak hybryda marchewki z ziemniakami - mają wysokie stężenie androstenolu. Pasternak ma tę dodatkową zaletę, że zawiera bor, który, jak wykazano, pomaga organizmowi w metabolizmie i wykorzystaniu estrogenu oraz zwiększa poziom testosteronu we krwi. Ponadto warzywa korzeniowe, takie jak pasternak, są bogate w kwas foliowy, a także witaminy A i C, a badania wykazały, że zwiększają one przepływ krwi do mózgu.
TRUFLE WPŁYWAJĄ NA FEROMONY
Jest powód, dla którego świnie szukają trufli - te podziemne grzyby są szczególnie bogate w androstenon i androstenol. Już w 1981 roku badacze odkryli, że androstenol jest wytwarzany przez wiele odmian trufli. Podobno dochodzi wręcz do takich sytuacji, że osoby używające macior do szukania tych grzybów mają często trudności z powstrzymaniem podnieconego zwierzęcia przed zjedzeniem znalezionej trufli i mogą nawet stracić palce.
Same trufle są diabelnie drogie, ale olej truflowy zawiera również feromony. Zgodnie z badaniami 25 proc. ludzi nie może wykryć androstenonu, a 40 proc. jest zbyt wrażliwych na androstenol i uważa, że ma on brzydki zapach. Pozostałe 35 proc. może uznać cię za osobę szalenie atrakcyjną. Wynika to głównie z różnic genetycznych w pojedynczym receptorze węchowym.