Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Uwaga na ości! Pyszny karp dla zielonogórzan!

(mon)
Młodzi kucharze smażą karpia dla mieszkańców Zielonej Góry
Młodzi kucharze smażą karpia dla mieszkańców Zielonej Góry
Ciepły karp, ryba po grecku, sałatka śledziowa i jarzynowa... Takich dań mogliśmy spróbować dziś na deptaku.

Dookoła wiaty pod Urzędem Miasta ustawiła się bardzo długa kolejka. Konferansjer co chwilę podawał ilość pozostałych jeszcze porcji karpia. W tempie błyskawicznym znikały z patelni.

O wszystko zadbał Zespół Szkół i Placówek Kształcenia zawodowego pod kierunkiem Marioli Kostrzewskiej. - Prawie cały ten posiłek przygotowaliśmy dziś rano - mówi Mateusz Halkowin. - Tylko farsz do ryby po grecku musieliśmy przyrządzić nieco szybciej. Mateusz razem ze swoimi kolegami dołożyli wszelkich starań, aby mieszkańcy naszego miasta nie byli głodni pod czas przedświątecznych zakupów.

Cezary Rudnicki uważa, że to bardzo sympatyczna akcja. - Jadłem tylko karpia - mówi. - Może być. Najważniejsze, że ciepły.

- Wszystko jest bardzo dobre - przyznaje Barbara Adamczyk, która zdążyła spróbować kilku potraw. - Chłopaki naprawdę się postarali.

Mimo wcześniejszych problemów technicznych, akcja przebiegała dość sprawnie. Każdy mógł podejść i spróbować typowo wigilijnych potraw, przyrządzonych przez prawdziwych mistrzów kuchni.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska