Kucharze Bartłomiej Jackowiak i Sławomir Wolski przygotowują futomaki.
(fot. fot. Piotr Jędzura)
Zanim Włodzimierz Matejczyk zdecydował się otworzyć bar sushi objechał kraj podpatrując już działające. - W samej Warszawie jest ponad 200 barów sushi - mówi W. Matejczyk. W końcu zdecydował się na otwarcie takiego baru w Zielonej Górze.
W niedzielę "Nigiri" przy ul. Drzewnej 1 w Zielonej Górze oficjalnie zaczął swoją działalność. Już od wejścia pachnie orientem. Nic dziwnego, w menu znajdziemy przeróżne sushi. Jest najpopularniejsza futomaki z avocado, sałatą, krabami, łososiem i wieloma innymi surowymi rybami. W karcie dań znajdziemy jeszcze kilkadziesiąt różnych ofert kulinarnych.
Szef baru sushi nie boi się o jakość dań. - Trudnej sztuki kulinarnej przygotowywania sushi kucharze uczyli się po okiem specjalisty zdobywającego wiedzę w Japonii - mówi W. Matejczyk. Kurs był trudny. - Po 12 godzin dziennie nauki - zapewnia kucharz baru Nigiri Bartłomiej Jackowiak. Dzięki temu opanowali przygotowywanie potraw do perfekcji.
Futomaki
(fot. fot. Piotr Jędzura)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?