Były znakomite pierogi z kapustą i grzybami, pierogi na słodko z suszonymi śliwkami, śledzik z cebulką, świeże bułeczki drożdżowe z makiem, gołąbki z ryżem i grzybami zamiast mięsa oraz bób z czosnkiem i smażoną cebulką. Do tego można było spróbować zupy grzybowej z makaronem oraz bukowińskiego żurku z ziemniakami.
Muzeum Etnograficzne w zagrodzie bukowińskiej zorganizowało wydarzenie “Wigilie naszych przodków”. Była to wspaniała okazja do poznania zwyczajów bożonarodzeniowych oraz skosztowania tradycyjnych potraw wigilijnych przygotowanych przez Zespół Górali Bukowińskich „Watra” z Brzeźnicy i Łemkowski Zespół Folklorystyczny „Roztoka” z Rudnej.
Muzeum Etnograficzne w zagrodzie bukowińskiej zorganizowało wydarzenie “Wigilie naszych przodków”. Była to wspaniała okazja do poznania zwyczajów bożonarodzeniowych oraz skosztowania tradycyjnych potraw wigilijnych przygotowanych przez Zespół Górali Bukowińskich „Watra” z Brzeźnicy i Łemkowski Zespół Folklorystyczny „Roztoka” z Rudnej.
Muzeum Etnograficzne w zagrodzie bukowińskiej zorganizowało wydarzenie “Wigilie naszych przodków”. Była to wspaniała okazja do poznania zwyczajów bożonarodzeniowych oraz skosztowania tradycyjnych potraw wigilijnych przygotowanych przez Zespół Górali Bukowińskich „Watra” z Brzeźnicy i Łemkowski Zespół Folklorystyczny „Roztoka” z Rudnej.