PASCAL BRODNICKI urodził w Lille we Francji. Dla Francuzów jest Polakiem (mimo że nie ma polskiego akcentu), dla Polaków Francuzem. Gotowania uczył się w szkołach gastronomicznych w Lille i Saint Jean Pied de Port. Pracował w wielu restauracjach, ale z prawdziwą dumą wspomina dwie - czterogwiazdkową Chelsea Hotel w Londynie i Les Pyrenees we Francji. W popularnym programie "Po prostu gotuj" uczy, jak gotować smacznie i modnie. Jest autorem dwóch książek "Po prostu gotuj" i "Po prostu mi to ugotuj". W programach często występuje ze swoim ulubionym psem - Kluskiem. Do Zielonej Góry przyjedzie aż z trzema pupilami, by ugotować nam dania, przy których wykorzystuje się wino.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?