9/18
Ciasto z jabłkami „fale Dunaju”. Krok 7
Na wierzchu ciasta poukładaj cząstki jabłek.
10/18
Ciasto z jabłkami „fale Dunaju”. Krok 8
Piecz ciasto w dobrze nagrzanym piekarniku do 170 stopni Celsjusza w opcji góra-dół, przez około 40 minut.
11/18
Ciasto z jabłkami „fale Dunaju”. Krok 9
Gdy ciasto wystygnie, zacznij przygotowywać krem. Z pół litra mleka odlej około połowy szklanki, a resztę wymieszaj z cukrem oraz wanilią i postaw na małym ogniu.
12/18
Ciasto z jabłkami „fale Dunaju”. Krok 9
Do odlanego mleka wsyp obie mąki i dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Gdy się zagotuje, wlej mleko wymieszane z mąkami, połącz i gotuj, aż krem zgęstnieje jak budyń. Gotowy przełóż do miseczki i wystudź, co jakiś czas mieszając.