Kotlety siekane z piekarnika
Delikatne kotleciki siekane z kurczaka smażone w piekarniku. Zobacz, jak łatwo możesz przygotować taki pyszny obiad. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Kotlety siekane z piekarnika. Przepis
Przepis na pieczone kotleciki siekane z kurczaka jest bardzo łatwy i szybki do wykonania. Gwarantuję, że się przy nich nie napracujesz. Zobacz na kolejnych zdjęciach, jak je przygotowywałam krok po kroku. Gorąco polecam, są pyszne!
Kotlety siekane z piekarnika. Krok 1
Przygotowywanie dania zacznij od oczyszczenia filetu z kurczaka — wytnij niepotrzebne błonki. Następnie posiekaj mięso w małą kostkę lub paseczki i przełóż do miski.
Kotlety siekane z piekarnika. Krok 2
Papryki umyj i przekrój na pół. Wytnij gniazda nasienne. Pół papryki czerwonej i pół papryki zielonej pokrój w drobną kostkę i dodaj do kurczaka. Resztę papryki schowaj i wykorzystaj np. do przygotowania następnego dnia kurczaka w sosie paprykowym.