Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Meksykańska tortilla z pomidorowym dipem (przepis)

Redakcja
Tortilla z pomidorowym dipem
Tortilla z pomidorowym dipem Krzysztof Wojniak
Pomysł na tortillę od naszego Czytelnika, Krzysztofa Wojniaka.

Składniki:
1 opakowanie pomidorów krojonych,
1 opakowanie tortilli,
wędzony łosoś,
śmietankowy serek kanapkowy,
słoiczek zielonych oliwek,
3 ząbki czosnku,
sól,
pieprz,
bazylia,
szczypta cukru

Przygotowanie:
Tortillę rozkładamy na blacie i smarujemy śmietankowym serkiem. Wzdłuż przekątnej tortilli kładziemy plastry łososia i posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami. Całość rolujemy i ostrym nożem kroimy w plastry o grubości około 2 cm. Następnie przygotowujemy dip - pomidory wlewamy do miseczki, wciskamy ząbki czosnku, dodajemy sól oraz pieprz, bazylię, a także szczyptę cukru. Całość mieszamy intensywnie i gotowe.

Słodkie okazje z wysokimi rabatami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska