Składniki:
1 opakowanie pomidorów krojonych,
1 opakowanie tortilli,
wędzony łosoś,
śmietankowy serek kanapkowy,
słoiczek zielonych oliwek,
3 ząbki czosnku,
sól,
pieprz,
bazylia,
szczypta cukru
Przygotowanie:
Tortillę rozkładamy na blacie i smarujemy śmietankowym serkiem. Wzdłuż przekątnej tortilli kładziemy plastry łososia i posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami. Całość rolujemy i ostrym nożem kroimy w plastry o grubości około 2 cm. Następnie przygotowujemy dip - pomidory wlewamy do miseczki, wciskamy ząbki czosnku, dodajemy sól oraz pieprz, bazylię, a także szczyptę cukru. Całość mieszamy intensywnie i gotowe.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?