Gołąbki bez zawijania
To smaczne i proste do zrobienia danie z mięsa mielonego i kapusty. W przeciwieństwie do tradycyjnych, zawijanych gołąbków, te nazywa się fałszywymi albo gołąbkami dla leniwych. Sprawdź wskazówki krok po kroku, jak łatwo je zrobić i wypróbuj nasz przepis na fałszywe gołąbki w sosie pomidorowym.
Spaghetti bolognese
Bolognese to pyszny, włoski sos mięsny podawany na makaronie tagliatelle lub pappardelle. Bardzo popularna stała się jego wersja z makaronem spaghetti, mimo, że jest on cienki i nie nabiera zbyt dużo mięsa. Sprawdź przepis na spaghetti bolognese.
Kotlety faszerowane pieczarkami
Kotlety mielone nadziewane farszem z pieczarek, cebulki i sera to rewelacyjne danie na obiad, które z pewnością posmakuje każdemu. Kotlety są soczyste, sycące, delikatne i dobrze doprawione. Ich przygotowanie nie jest trudne. Trzeba jednak pamiętać, by dokładnie wyrobić mięso. Sprawdź przepis na kotlety mielone faszerowane pieczarkami.