Mięsne przysmaki
Kiedy nastają listopadowe chłody, coraz chętniej zerkamy na mięsne potrawy.
Roman Więckowski i jego pasje
Rozmowa z Romanem Więckowskim z Zielonej Góry, reżyserem i animatorem teatru, miłośnikiem przyrody i optymistą z natury.
Słodkości z buraków cukrowych
Jan Skałecki z Kowalowa koło Rzepina wyczarowuje smakołyki z… buraków cukrowych.
Krawcowa to fajny zawód!
- Kobiety zawsze chcą wyglądać ładnie, modnie i szykownie - mówi Sabina Nowaczyńska, właścicielka zakładu krawieckiego.
Nie wolno się poddawać
Rozmowa z Bożeną Ambroży, amazonką z Gorzowa Wlkp.
Theofilios Vafidis poleca...
Rozmowa z Theo Vafidisem, greckim kucharzem, znanym z telewizyjnego programu "Europa da się lubić".
Pomidory, papryka i cała reszta
Dziś już nie musimy, jak niegdyś Wiesław Michnikowski z Kabaretu Starszych Panów, żegnać się smętnie z pomidorami na długie miesiące.
Zawodowe parzenie kawy
Rozmowa z Bartłomiejem Kołodziejem, baristą.
Nauka gotowania najlepsza od mamy
Najlepiej piecze się ciasta i ciasteczka, bo można je potem przystrajać różnymi dodatkami. Ale bardziej praktycznie i zdrowo jest wypiekać własny chleb.
Araki - nowy system żywienia
Po latach eksperymentów opracowały własną metodę żywienia. Nazywa się Araki, co po sumeryjsku znaczy wschód słońca.
Jak ona daje sobie radę?
Żebro Adama
Gruszki w sosie albo w malinach...
Kilka innych propozycji gruszkowych potraw.
Kobiety przy piórze
Żebro Adama
Nowy przepis na salceson
Janina Dziemidowicz z Górzycy koło Kostrzyna nad Odrą uwielbia zaskakiwać znajomych oryginalnymi potrawami.
Chcę poczuć magię zawodowego ringu
Rozmowa z Anną Rogowską, bokserka z zielonogórskiego klubu Jedi Boxing.
Bez na zdrowie
- Sok z bzu to wulkan witamin - przekonuje Karolina Olejniczak ze wsi Mnichy pod Międzychodem.
Panie, do dzieła!
Żebro Adama
Zapracowana najpiękniejsza
Miss Winobrania 2007 wstaje codziennie około piątej nad ranem, prowadzi sklep, dba o dom.
Jest życie po rozwodzie!
Rozmowa z Elżbietą Grobicką, autorką poradnika dla matek samotnie wychowujących dzieci i kobiet rozwiedzionych
Zaprawione w tradycji
W Kamionnie pod Międzychodem gospodynie kiszą kapustę w taki sam sposób jak ich mamy, babcie i prababcie.
Cały dom na jej głowie
Filigranowa pielęgniarka sama wyremontowała dom. Mąż nie mógł jej pomóc, bo od kilku miesięcy walczy z talibami w Afganistanie.
Piękne i apetyczne
Chcesz mieć w domu oryginalną dekorację z warzyw i owoców? Wystarczy trochę pomysłowości i cierpliwości.
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 4 dni temu w kategorii Wycieczki
Dodano tydzień temu w kategorii Agencja nieruchomości
Dodano tydzień temu w kategorii Inspektoraty
Dodano tydzień temu w kategorii Pomoc drogowa