1/4
Balanzoni, czyli szpinakowe pierożki to pomysł na pyszne...
fot. fot. Marcin Klaban/Artur Rogalsk

Balanzoni, czyli szpinakowe pierożki

Balanzoni, czyli szpinakowe pierożki to pomysł na pyszne włoskie danie. Cristina Catese zdradza na nie najlepszy przepis.

2/4
Balanzoni pysznie smakują podane z podsmażonym boczkiem i...
fot. Artur Rogalsk

Szpinakowe pierożki

Balanzoni pysznie smakują podane z podsmażonym boczkiem i startym parmezanem.

3/4
Takie pierożki są charakterystycznym daniem włoskiego...
fot. materiały Wydawnictwa Słowne

Takie pierożki są charakterystycznym daniem włoskiego regionu Emilia-Romania, ze stolicą w Bolonii.

4/4
Do zrobienia Balanzoni należy przygotować ciasto na pastę ze...
fot. Marcin Klaban.

Do zrobienia Balanzoni należy przygotować ciasto na pastę ze szpinakiem oraz farsz z ricotty, mortadeli, parmezanu, liści szpinaku, bułki tartej i jajka. Całość doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Lepimy pierożki i gotujemy.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Polecamy

Latynoską Noc w Muzeum Ziemi Lubuskiej śmiało można zaliczyć do wyjątkowo udanych

Latynoską Noc w Muzeum Ziemi Lubuskiej śmiało można zaliczyć do wyjątkowo udanych

Carina Gubin pokonała Odrę Bytom Odrzański i zrobiła krok w kierunku utrzymania

Carina Gubin pokonała Odrę Bytom Odrzański i zrobiła krok w kierunku utrzymania

Tak pomagają Lipinki Łużyckie. Festyn charytatywny dla Natalii Bobrowskiej

Tak pomagają Lipinki Łużyckie. Festyn charytatywny dla Natalii Bobrowskiej

Zobacz również

Lubuszanin Teo Tomczuk w finale Mam Talent! Publiczność oklaskiwała go na stojąco!

Lubuszanin Teo Tomczuk w finale Mam Talent! Publiczność oklaskiwała go na stojąco!

Puchar Sprintu w Żaganiu 2024. Pływacy pokazali swoją klasę!

Puchar Sprintu w Żaganiu 2024. Pływacy pokazali swoją klasę!