Sobotnie seminarium to kolejne spotkanie w Lubuskim Centrum Winiarstwa w Zaborze, skierowane do osób zainteresowanych produkcją wina.
Program seminarium:**10.30 – 11.00 Rejestracja uczestników 11.00 – 11.30 Wprowadzenie do tematyki spotkania – Mariusz Kapczyński, dziennikarz i krytyk winiarski, członek zarządu Polskiego Instytutu Winorośli i Wina 11.30 – 13.30 – Produkcja win musujących metodą szampańską – Valentin De Sousa z Winnicy De Sousa w Avize, Côte Blanc de Blancs Cru 13.30 – 14.00 Lunch 14.00 – 15.00 Produkcja wina musującego w warunkach charakterystycznych dla regionu lubuskiego – Guillaume Dubois z Winnicy Gostchorze k. Krosna Odrzańskiego 15.00 – 15.30 Dyskusja 15.30 – 16.00 Degustacja lubuskich win musujących 16.00** Zakończenie spotkania, zwiedzanie Lubuskiego Centrum Winiarstwa i Winnicy Samorządowej,
Obowiązują zapisy: [email protected] lub telefonicznie 68 320 01 12. Liczba miejsc ograniczona.
Polecamy także: Cięcie winorośli - kiedy i jak przycinać winorośl? Zobacz film instruktażowy
Zobacz wideo: Święto młodego wina w Zaborze
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?