MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Fusilli z łososiem i pesto (przepis)

Redakcja
materiały prasowe
Nie masz pomysłu na obiad? Może skusisz się na fusilli z łososiem i pesto? Podziel się smakiem: Napisz z nami książkę kulinarną! ​

Przepis:

Składniki na 4 porcje:
- 400g makaronu świderki
- 6 łyżek pesto
- 300g wędzonego łososia
- 1 posiekana cukinia
- 1 garść świeżej bazylii
- oliwa
- 100 g startego parmezanu

Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Na oliwie z oliwek zeszklij cukinię. Dodaj odcedzony makaron, łososia i pesto i dokładnie wymieszaj na wolnym ogniu. Fusilli podawaj z bazylią i posypane parmezanem.

Zobacz też: Piękne Lubuszanki w konkursie Miss Polski Wielkopolski. Która z urokliwych pań ma największe szanse? (zdjęcia)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska