5/6
Ukiszona papryka świetnie sprawdzi się na stole wraz z...
fot. pixabay.com

Kiszona papryka

Ukiszona papryka świetnie sprawdzi się na stole wraz z pomidorami, ogórkami i cebulką. Cząstki bez nasion umieszcza się w naczyniu wraz z korzeniem chrzanu i koprem. Całość zakrywa solanka, najlepiej, aby środek był szczelnie wypełniony. Pierwsze dni fermentacji powinny odbyć się w ciepłym miejscu, później można przełożyć słoje w chłodniejszy kąt.

6/6
Rzodkiewka może być kiszonką jak każde inne warzywo....
fot. pixabay.com

Kiszona rzodkiewka

Rzodkiewka może być kiszonką jak każde inne warzywo. Pokrojone kawałki z dodatkiem ziół, kopru i czosnku zalewa się wodą z solą i pozostawia w słojach na kilka dni w ciepłym miejscu. Niektórzy zamiast tradycyjnej solanki, dolewają wody z innych ukiszonych produktów, np. ogórków. O odpowiednim ukiszeniu świadczyć będzie odbarwienie.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Klęska Falubazu Zielona Góra w Lublinie. Po srogiej lekcji od mistrzów Polski

Klęska Falubazu Zielona Góra w Lublinie. Po srogiej lekcji od mistrzów Polski

Raj dla ogrodników i działkowców. Na targach w Gliśnie roślin do wyboru, do koloru!

Raj dla ogrodników i działkowców. Na targach w Gliśnie roślin do wyboru, do koloru!

Polecamy

Biała sobota 2024 w Żaganiu! Warto sprawdzić, czy mamy zdrową wątrobę!

Biała sobota 2024 w Żaganiu! Warto sprawdzić, czy mamy zdrową wątrobę!

Lubuski, kulturalny rozkład jazdy na weekend i czwarty tydzień maja, ileż się dzieje!

Lubuski, kulturalny rozkład jazdy na weekend i czwarty tydzień maja, ileż się dzieje!

Jechał prawie o 60 km/h za szybko. Stracił prawo jazdy

Jechał prawie o 60 km/h za szybko. Stracił prawo jazdy