Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Smaczne wydawnictwo od Biszczanika na początek roku w Muzeum Ziemi Lubuskiej. Jakie lokale odwiedzano i co jedzono w dawnym Grünbergu

Jarosław Wnorowski
Jarosław Wnorowski
Nakładem Stowarzyszenia Forum Art ukazała się książka „Zielona Góra od kuchni. Restauracje przedwojennego miasta”.
Nakładem Stowarzyszenia Forum Art ukazała się książka „Zielona Góra od kuchni. Restauracje przedwojennego miasta”. mat. organizatora
Nakładem Stowarzyszenia Forum Art ukazała się książka „Zielona Góra od kuchni. Restauracje przedwojennego miasta”. To kolejne dzieło zielonogórskiego autora dra Grzegorza Biszczanika, który systematycznie zaskakuje nas coraz to nowszymi pomysłami i arcyciekawymi monografiami dotyczącymi historii Zielonej Góry.

Dokąd na obiad, a dokąd na kawę?

To ciekawa i "smaczna" publikacja opisuje znane lokale im miejsca, do których warto było pójść choćby na kawę w przedwojennej Zielonej Górze. Wielu z tych miejsc już nie ma, a niektóre funkcjonują nadal, choć w zmienionej formie. Dlatego właśnie, warto o nich przypominać.

Premiera już wkrótce

Oficjalna premiera z możliwością kupna książki i spotkanie autorskie odbędzie się w piątek (12.01), o godz. 17:00 w Muzeum Ziemi Lubuskiej w Zielonej Górze.

Opisałem blisko 70 dawnych lokali gastronomicznych, uwzględniając ich historię oraz serwowane w nich dania, które mogą niejednego zaskoczyć. To nie tylko istny kulinarny wehikuł czasu, ale także przewodnik po specjałach dawnej miejskiej kuchni i pierwsza taka pozycja w dziejach miasta

- mówi Biszczanik.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska